open-navfaktor-logo
search
U dvorištu kuće
Tuzlansko naselje Kojšino: Pronađen mrtav muškarac, uhapšen osumnjičeni za ubistvo
U tuzlanskom naselju Kojšino sinoć je pronađen mrtav muškarac koji je na grudina imao ubodnu ranu, potvrđeno je iz MUP-a Tuzlanskog kantona.
05.02.2021. u 09:31
get url
text

- Policijskoj stanici Centar oko 21.35 sati prijavljeno je da u naselju Kojšino leži NN osoba bez znakova života - rekla je Amra Kapidžić, glasnogovornica MUP-a TK.

Izlaskom dežurnog ljekara Službe hitne medicinske pomoći Tuzla na licu mjesta je konstatovana smrt i ubodna rana u predjelu grudnog koša. Kapidžić je potvrdila da je policija uhapsila jednu osobu koja se može dovesti u vezu s ubistvom.

- Beživotno tijelo je pronađeno u dvorištu ispred kuće u naselju Kojšino. Nad osobom koja je uhapšena se obavlja kriminalistička obrada, nakon čega će biti predat u nadležnost tužilastva i biti ispitan - rekao je glasnogovornik Tužilaštva TK Admir Arnautović.

Izdata je naredba za tjelesni pregled i vađenje krvi i urina od osobe koja je lišena slobode, kaže Arnautović i dodaje da će danas biti izdata naredba za obdukciju tijela preminulog, kao i naredbe za druga potrebna vještačenja.

- Tačan uzrok smrti će biti poznat nakon što se poduzmu sve potrebne službene mjere i radnje. Na lice mjesta je izašao dežurni kantonalni tužilac koji rukovodi uviđajem i službenici Sektora kriminalističke policije. Uviđajne radnje su nastavljene u ranim jutarnjim satima, a više detalja će biti poznato po okončanju uviđaja - rekla je Amra Kapidžić.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.