open-navfaktor-logo
search
Institut za nestale
Tuzla: Identifikovane još dvije žrtve genocida u Srebrenici
U prostorijama Podrinje identifikacionog projekta u Tuzli danas su zvanično identifikovane još dvije žrtve genocida počinjenog u Srebrenici 1995. godine.
09.05.2022. u 13:33
get url
text
get url
text

Radi se o žrtvama bošnjačke nacionalnosti koje su nestale 1995. godine, a njihovi posmrtni ostaci ekshumirani su godinama kasnije iz masovnih grobnica na području Zvornika. Identitet ovih žrtava utvrđen najprije putem DNK metode, a danas su taj identitet potvrdili i članovi porodica ovih žrtava.

Identifikovan je Krdžić (Avde) Husejin, rođen 1936. godine u mjestu Osmače – Srebrenica. On je ubijen u ljeto 1995. godine, a njegovi posmrtni ostaci pronađeni su u masovnoj grobnici na lokalitetu Kamenica - Zvornik, 2007. godine.

Porodica je danas potvrdila i identitet Osmanović (Hamed) Senada, rođenog 1975. godine u Poznanovićima kod Srebrenice. On je također ubijen u genocidu počinjenom u ljeto 1995. godine, a njegovi posmrtni ostaci su ekshumirani 2012. godine iz masovne grobnice Liplje, Zvornik, saopćio je Institut za nestale osobe u Bosni i Hercegovini.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.