Pokušaj ubistva novinara

Tužilaštvo traži produženje pritvora za boksera Marka Čolića

Objavljeno: 04.10.2018. u 17:12 Autor: B. S.

Tužilac je objasnio da se produženje pritvora traži zbog sumnje da bi Čolić na slobodi mogao kontaktirati Dukića, te da zajedno unište tragove ili dokaze

FOTO: Arhiv

Banjalučko Okružno tužilaštvo zatražilo je produženje pritvora za još dva mjeseca bokseru Marku Čoliću (31) osumnjičenom za pokušaj ubistva novinara BN televizije Vladimira Kovačevića.

Osim Čolića, za pokušaj ubistva Kovačevića osumnjičen je i Nedeljko Dukić (27) koji je u bjekstvu, a prema informacijama iz istrage pobjegao je u Sloveniju.

Tužilac je objasnio da se produženje pritvora traži zbog sumnje da bi Čolić na slobodi mogao kontaktirati Dukića, te da zajedno unište tragove ili dokaze.

Spomenuti dvojac se sumnjiči da su 26. avgusta ove godine brutalno pretukli Kovačevića teleskopskim palicama, sačekavši ga ispred zgrade u kojoj stanuje u banjalučkom naselju Mejdan. Na palici je pronađen DNK trag koji se podudara sa Čolićevim profilom.

Motivi ovog pokušaja ubistva još nisu poznati, a Čolić se brani šutnjom.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije