open-navfaktor-logo
search
Usmrtio pješaka i pobjegao
Tužilac za Palislamovića traži pritvor zbog bojazni od bjekstva i uznemirenja javnosti
Tužilac sarajevskog Kantonalnog tužilaštva predložio je Kantonalnom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora Naseru Palislamoviću zbog sumnje da je počinio teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja sa smrtnom posljedicom i krivično djelo neukazivanje pomoći povrijeđenoj osobi.
12.10.2020. u 11:45
get url
text

- Pritvor osumnjičenom predložen je zbog opasnosti od bjekstva, zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo i zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičenog moglo doći do uznemirenja javnosti - kazala je glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić.

Naser Palislamović osumnjičen je da je preksinoć kod Mostarskog raskršća u Sarajevu usmrtio pješaka, nakon čega je pobjegao s mjesta događaja, ali je naknadno uhapšen.

Prethodno ga je policija pokušala zaustaviti u Binježevu zbog prekoračenja brzine.

Prilikom hapšenja, na vozilu kojim je upravljao bile su postavljene različite registarske tablice.

{$galerijaFotografija}

Palislamović je odranije poznat istražnim organima. Optužen i za teroristički napad na Policijsku stanicu u Bugojnu, 27. juna 2010. godine, kada je poginuo policajac Tarik Ljubuškić. Prvostepenom presudom je oslobođen da bi i žalbu Tužilaštva Apelaciono vijeće Suda BiH odbacilo kao neosnovanu.

Bio je osuđivan za veći broj krivičnih djela, za teške krađe, falsifikovanje, nasilje u porodici te ugrožavanje sigurnosti.

Policija je Palislamovića uhapsila i u augustu u Istočnom Sarajevu kada je također vozio automobil sa dvije različite tablice, koje su prethodno ukradene sa vozila.

_DSC7381.JPG
1 od 2
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.