Ministarstvo prometa i infrastrukture Turske saopćilo je danas da je resorni ministar Karaismailoglu danas u Ankari primio premijera Federacije BiH Fadila Novalića, zamjenika ministra komunikacija i prometa BiH Nedžada Brankovića i ambasadora BiH u Ankari Adisa Alagića.

- Nastavit ćemo pružati svaku podršku Bosni i Hercegovini na bilateralnim i međunarodnim platformama i to posredstvom svih naših institucija i organizacija - kazao je turski ministar Karaismailoglu.

Podsjetivši na riječi turskog predsjednika Recepa Tayyipa o BiH kao svojevrsnom mozaiku Balkana, Karaismailoglu je kazao da Turska i njeno rukovodstvo pridaju veliku važnost BiH kao zemlji s kojom ima korjenite veze. On je kazao da je na današnjem sastanku u Ankari bilo govora o političkim, kulturološkim i ekonomskim temama te je dodao da će kontakti i razgovori biti nastavljeni u svrhu dodatnog razvoja saradnje u oblasti transporta.

- Razmotrili smo moguće poteze kojima bismo dodatno ojačali našu saradnju u transportu. U tom kontekstu smo govorili i o posljednjim aktuelnostima u vezi s projektom izgradnja autoputa Sarajevo-Beograd za kojeg se pobliže zanima i naš predsjednik - kazao je Karaismailoglu.

Delegacije su razgovarale i o pitanju transporta kopnenim i željezničkim linijama između dvije zemlje.