open-navfaktor-logo
search
Podrška
Turska vojna misija u BiH i Vlada ZDK obnovili sportsku salu u OŠ "Meša Selimović" u Zenici
Zajedničkim snagama Turske vojne misije u Bosni i Hercegovini te Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Zeničko-dobojskog kantona, okončana je potpuna obnova sportske sale Osnovne škole “Meša Selimović” u Zenici.
08.02.2022. u 14:15
get url
text

Komandant Turske vojne misije u BiH brigadir Bariš Konak izrazio je zadovoljstvo što su sa 90.000 KM sudjelovali u obnovi školske sale i tako doprinijeli boljim uslovima za budući rad, učenje i razvoj učenika te zeničke škole, koju pohađa oko 600 učenika.

- Ovo ne smatramo kao pomoć, nego kao podršku našem bratskom, bosanskohercegovačkom narodu. Vaša je sreća i naša sreća - podvukao je na današnjoj svečanosti tim povodom brigadir Konak.

Podsjetio je da su od 1993. godine i dolaska u BiH sudjelovali u više od 600 sličnih projekata te da će nastaviti pružati podršku BiH i ZDK-u.

Ministar obrazovanja Spahija Kozlić zahvalio je prijateljskom i bratskom turskom narodu na još jednom uspješnom projektu, koji je uvod u obilježavanje 30. godišnjice obnove nezavisnosti države BiH.

Istakao je kako se i lično, tokom svog prošlogodišnjeg boravka u Turskoj, uvjerio koliku podršku i naklonost svih struktura turskog naroda i države ima BiH te s kolikim su pijetetom govorili o doprinosu prvog predsjednika Predsjedništva Republike BiH Alije Izetbegovića.

- Razmišljali smo šta učiniti za ovu sportsku salu i odlučili smo se da kupimo semafor te da na taj način upotpunimo sve ono što će se dešavati u ovoj sportskoj sali. Posebno kada su u pitanju djeca, ali i svi oni sportovi i takmičenja koja će se ovdje održavati - kazao je ministar Kozlić.

Najavio je kako će već na narednoj sjednici Vlade ZDK predložiti donošenje odluke o kupnji semafora za sportsku salu ove škole, za čiju su rekonstrukciju te nabavku novih rekvizita već izdvojili 20.000 KM. U sklopu rekonstrukcije, izvršeno je i postavljanje novog parketa, površine oko 300 kvadratnih metara.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.