open-navfaktor-logo
search
Predsjednik Turske
Turska: Erdogan otvorio fabriku oružanih sistema ASELSAN u Konyi
Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan u subotu je na svečanosti u Konyi otvorio nekoliko značajnih projekata, među kojima je ASELSAN-ova fabrika oružanih sistema, javlja Anadolu Agency (AA).
26.11.2022. u 16:51
get url
text
Recep Tayyip Erdogan u Konyi
get url
text

Na svečanosti na Trg Mevlana u Konyi danas je upriličena ceremonija svečanog otvorenja nekoliko realizovanih projekata, među kojima su ASELSAN-ova fabrika oružanih sistema, brana Afsar kao i drugi značajni projekti.

Ministar nacionalne obrane Hulusi Akar i ministar industrije i tehnologije Mustafa Varank su nakon ceremoniji obišli fabriku koju je Erdogan otvorio.

ASELSAN, koji ima vrlo važan svjetski tržišni udio u području daljinski upravljanih oružanih sistema (RCWS), prenio je svoju proizvodnju u ovom području u ASELSAN Konya. Sve aktivnosti nabavke, proizvodnje, integracije, testiranja i kvalitete u navedenom području provodit će ASELSAN Konya.

ASELSAN Konya trenutno ima projekte dizajna i proizvodnje oružja, čiji su ugovori potpisani, osim RCWS-ova. Uz postojeće proizvode koji će se proizvoditi u promjerima i kalibrima koji su potrebni Turskoj, postoji infrastruktura za proizvodnju oružja do 75 mm u slučaju potrebe.

ASELSAN Konya također ima infrastrukturu zatvorenog strelišta od 200 metara za testiranje gađanja oružja i oružanih sistema koje proizvodi i razvija koristeći najsavremenije tehnologije.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.