Čeka se poziv

Trump prijeti Teheranu: Iranska ekonomija će nastaviti stagnirati

Objavljeno: 20.05.2019. u 22:38

Trump je u nedjelju poručio Teheranu da prestane s prijetnjama Sjedinjenim Američkim Državama, inače bi to mogao biti zvanični kraj Irana

Donald Trump

Američki predsjednik Donald Trump je u jeku tenzija s Iranom izjavio da će Teheran zvati Washington kada bude spreman za pregovore. 

Istakao je da uopće nisu tačni medijski navodi da SAD pokušava stupiti u pregovare s Iranom kako bi se smirile trenutne napetosti između dviju strana.

- Kada Iran bude spreman, tad će nas zvati. A do tada njihova ekonomija će nastaviti stagnirati - poručio je Trump putem Twittera.

Naglasio je da je ubijeđen da ova situacija najviše pogađa iranski narod.

Trump je u nedjelju poručio Teheranu da prestane s prijetnjama Sjedinjenim Američkim Državama, inače bi to mogao biti zvanični kraj Irana.

U proteklih nekoliko sedmica porasle su tenzije između Washingtona i Teherana, a SAD su poslale jedinice na Bliski istok, ukazujući na neposrednu prijetnju iz Irana.

U četvrtak je New York Times citirao izvore obavještajne službe da je Iran nedavno u Zaljevu rasporedio vojna plovila naoružana raketnim bacačima čime je povećan strah zbog mogućeg konflikta.

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije