Ubistvo Khashoggija

Trump: Najgori postupak prikrivanja u historiji

Objavljeno: 23.10.2018. u 23:02

Imali su vrlo loš originalni koncept. Izvedeno je loše, a postupak prikrivanja je najgori u historiji prikrivanja, rekao je Trump novinarima u Bijeloj kući 

Trump: Ko god je osmislio tu ideju u velikoj je nevolji

Američki predsjednik Donald Trump je kritikovao napore Saudijske Arabije da prikrije ubistvo saudijskog novinara Jamala Khashoggija.

- Imali su vrlo loš originalni koncept. Izvedeno je loše, a postupak prikrivanja je najgori u historiji prikrivanja - rekao je Trump novinarima u Bijeloj kući.

Ko god je osmislio tu ideju, mislim da je u velikoj nevolji, dodao je američki predsjednik.

Novinar i kolumnista lista "The Washington Post" Jamal Khashoggi nestao je 2. oktobra nakon što je ušao u kompleks konzulata Saudijske Arabije u Istanbulu.

Turski sigurnosni izvori su ranije potvrdili da Khashoggi nije napustio zgradu konzulata, a da je u tom periodu u konzulatu boravilo 15 saudijskih državljana i službenika koji su posebnim letovima došli, a zatim i napustili Tursku.

Nakon višednevnih tvrdnji da ne znaju ništa o sudbini Khashoggija, vlasti Saudijske Arabije su u subotu ujutro saopćile da je Khashoggi ubijen tokom navodne svađe u konzulatu.

Istraga o ubistvu je i dalje u toku, a glavni zadatak istražitelja je pronalazak Khashoggijevih posmrtnih ostataka i utvrđivanje odgovornih za ubistvo.
 

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije