Smanjiti tenzije

Trump i Modi razgovarali o tenzijama između Pakistana i Indije

Objavljeno: 19.08.2019. u 21:29

U saopćenju Bijele kuće navodi se kako je predsjednik SAD-a Donald Trump naglasio važnost smanjenja tenzija između Indije i Pakistana kao i očuvanja mira u tom regionu

Modi i Trump: Ratgovarano o strateškom partnerstvu između SAD-a i Indije

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donald Trump tokom razgovora s premijerom Indije Narendrom Modijem pozvao je na smanjenje tenzija između Indije i Pakistana te na očuvanje mira u regionu. U saopćenju Bijele kuće navodi se kako su Trump i Modi danas razgovarali telefonom.

Dodaje se kako je razgovarano o regionalnim pitanjima, strateškom partnerstvu između SAD-a i Indije, kao i o odnosima Indije i Pakistana. Trump je tom prilikom ukazao na važnost smanjenja tenzija između Indije i Pakistana kao i očuvanja mira u tom regionu.  Razgovarali su i o jačanju ekonomskih odnosa i novom susretu u skorije vrijeme. 

Indija je 5. augusta donijela odluku o ukidanju člana 370 Ustava, kojim je regulisan poseban status Jammua i Kashmira, što je dovelo do povećanja tenzija na tom području. 

 

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije