Višednevna

Trump doputovao u zvaničnu posjetu Velikoj Britaniji

Objavljeno: 03.06.2019. u 10:59

Tokom višednevne posjete, Trump će se sastati s kraljicom Elizabetom II, najvišim zvaničnicima Velike Britanije, prisustvovati komemoracijama i sjećanju na Dan D te prvi put kao predsjednik SAD-a posjetiti Irsku

FOTO: Screenshot

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump doputovao je u zvaničnu posjetu u Veliku Britaniju, javlja Anadolu Agency (AA).

Trump je u London doputovao na poziv britanske kraljice Elizabete II, a u nastavku višednevne prekookeanske turneje će i u Francuskoj prisustvovati ceremoniji povodom 75. godišnjice Dana D, iskrcavanja savezničkih snaga na Normandiji u Drugom svjetskom ratu.

 I prošle godine je Trump boravio u Velikoj Britaniji, ali nije se radilo o zvaničnoj posjeti koja uključuje i svečani banket u Buckinghamskoj palati. 

Tokom cjelosedmične posjete, Trump će se sastati s kraljicom Elizabetom II, najvišim zvaničnicima Velike Britanije, prisustvovati komemoracijama i sjećanju na Dan D te prvi put kao predsjednik SAD-a posjetiti Irsku.

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije