Temperature zraka u 07 sati (°C): Drvar -4; Bugojno -2; Bjelašnica, Jajce, Sanski Most -1; Grude, Zenica 0; Bihać, Livno 1; Sarajevo, Tuzla 2; Mostar 6; Gradačac, Neum 8; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 951 hPa, za 10 hPa je viši od normalnog i stagnira.

Danas će u našoj zemlji preovladavati sunčano vrijeme. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od 17 do 23 °C. U Sarajevu sunčano. Dnevna temperatura oko 20 °C.

Sutra u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3°C, na jugu zemlje do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23°C. 

U nedjelju se u Bosni i Hercegovini očekuje postepeno povećanje oblačnosti sa juga. Vjetar slab, u Hercegovini južnog smjera, a u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 5°C, na jugu zemlje do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23°C, saopćeno je iz FHMZ.