open-navfaktor-logo
search
Maksimović ljut kao ris
Trener Borca "poludio": Pojedinci će snositi posljedice, to je neprofesionalizam
Fudbaleri banjalučkog Borca doživjeli su i treći poraz na pripremama u Antaliji.
10.02.2021. u 14:51
get url
text

VEZANI TEKST - Dudić "špijunirao": Borac izgubio i od Dinama, Banjalučani bez postignutog gola u Turskoj 

Bolji od izabranika trenera Marka Maksimovića bio je Dinamo Batumi koji je slavio sa 2:0.

- U prvom poluvremenu viđena je čvrsta utakmica, gdje smo se mi opet odlučili da promiješamo dvije ekipe. Propustili smo dvije stopostotne šanse preko Milana Šikanjića i Gorana Zakarića, to se moralo realizovati, ali nismo dali gol - kazao je Maksimović za zvaničnu klupsku stranicu, a onda otkrio zbog čega je ljut kao ris:

- Drugo poluvrijeme smo nastavili sa izmjenama, ali ono što me stvarno izbacilo iz takta su pojedinci koji će morati da snose posljedice. Primimo gol iz slobodnog udarca kroz živi zid, koji se razmakne i to je to. To je neprofesionalizam, to se ne može oprostiti, ja im to ne mogu oprostiti da prime pogodak kroz živi zid. Poslije toga se raspadnemo i primimo i drugi.

Pojedinci će morati mnogo više da se trude da bi dobili priliku u budućnosti. Nije ništa problem, dobro je da se takve situacije dogode na ovakvim utakmicama. Ali, ponovit ću, u profesionalnom fudbalu da se razmakne živi zid i da primiš gol. To prosto ne postoji, a nama se dogodilo. Nakon toga, ovi igrači što su ušli, neki su imali problema, da li se nisu dobro zagrijali ili ne, ali opet, kad primiš takav gol… - rekao je Maksimović poslije utakmice.

Borac će posljednji susret na pripremama u Antaliji odigrati protiv ruskog tima Krila Sovjetov, a taj meč na rasporedu je 12. februara.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.