Nesreća je policiji prijavljena u 11.25 sati.

Kako saznajemo, Teofilović i njegove radne kolege Dalibor Š. (1988) i Dragan S. (1990) jutros su trebali očistiti pumpu u stanici, koja se nalazi u šahtu, na dubini od osam metara.

Prvi se u šaht krenuo spustiti Teofilović, ali je tom prilikom najvjerovatnije usljed isparenja otrovnih plinova izgubio svijest, nakon čega je pao u šaht. Isto se desilo i preostaloj dvojici, dok su pokušavali pomoći jedan drugom.

Radnicima su u pomoć pritekli mještani i vatrogasci, koji su ih izvukli iz šahta.

Nesretnom Teofiloviću nije bilo pomoći, dok su druga dvojica radnika zadobili povrede i prevezeni su u najbližu zdravstvenu ustanovu na ukazivanje pmoći.

- Odmah po prijavi ovog događaja su postupili policijski službenici Policijske stanice Modriča, prilikom čega su utvrdili da je osoba inicijala S. T. sa područja Općine Modriča smrtno stradala na mjestu, dok su D. Š. i D. S. sa područja Općine Modriča zadobili tjelesne povrede i upućeni su u dobojsku bolnicu. Uviđaj je u toku i njime rukovodi dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj - kazala je glasnogovornica PU Doboj Dragana Kerkez.

Više informacija o okolnostima ove teške nesreće bit će poznato nakon završenih istražnih radnji i vještačenja.