U Hrvatskoj je danas održan drugi krug lokalnih izbora na komu se biralo 14 župana, gradonačelnik Zagreba, koji ima status županije, 56 gradonačelnika i 87 općinskih načelnika.

- Niko nije očekivao ovakav rezultat. Ovo je rezultat povjerenja koje smo godinama gradili s građanima. Građani su reagirali i na negativnu kampanju iz drugog štaba. Jasno su poručili da kampanjama kao onima kod Trumpa i Vučića ovdje nije mjesto - rekla je Sandra Benčić za Index.

Sandra Benčić je demantirala izjave kakve su se mogle čuti od uskoro bivše gradske uprave da će Zagrepčane nakon izbora dočekati poskupljenja.

- Ma kakvi. Mi već godinama plaćamo preskupu vodu. Nikakvih poskupljenja neće biti.

Luka Korlaet, budući dogradonačelnik za Index je rekao da su zadovoljni kampanjom koju su vodili.

- Kampanja je bila gorko slatka. Nismo očekivali toliko negative. No rad na terenu s građanima je bio izrazito pozitivan. Tako ćemo se ponašati i dalje. Nadam se da će rezultati ići dalje u našu korist - rekao je.

Ivica Puljak iz stranke Centar novi je gradonačelnik Splita. Nakon gotovo 70 posto prebrojanih glasova Puljak ima 22.435 glasova. HDZ-ov Vice Mihanović je na 14.955. Razlika je nedostižna. Čak je i Vice Mihanović priznao poraz i čestitao Puljku.