Stari Grad i Centar

Tokom SFF-a inspektori kaznili ugostitelje sa 63.250 KM

Objavljeno: 28.08.2019. u 18:41 Autor: B. T.

Zbog utvrđenih nepravilnosti: zapošljavanje neprijavljenih radnika, rad bez odobrenja nadležnih organa i neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja zapečaćen je jedan objekt, izdato 35 prekršajnih naloga

FOTO: ARHIV

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH su za vrijeme trajanja Sarajevo Film Festivala, odnosno u periodu od 16. do 23. avgusta na području sarajevskih općina Stari Grad i Centar u poslijepodnevnim i večernjim satima izvršili su ukupno 46 kontrola.

Potvrđeno je to Faktoru u ovoj instituciji, uz objašnjenje da je od tog broja bilo 38 kontrola ugostiteljskih objekata, šest onih za iznajmljivanja smještaja i dvije kontrole na događajima na kojima je bila organizirana muzika uživo.

- U ovim kontrolama inspektori Porezne uprave Federacije BiH otkrili su četiri  neprijavljena radnika, 17 obveznika koji nisu evidentirali promet i tri objekta u kojima se djelatnost obavljala bez odobrenja nadležnog organa. Zbog utvrđenih nepravilnosti: zapošljavanje neprijavljenih radnika, rad bez odobrenja nadležnih organa i neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja zapečaćen je jedan objekt, a u 22 slučaja izdato je 35 prekršajnih naloga sa ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu 63.250 KM – objašnjavaju u Poreznoj upravi.

Porezna uprava, kako poručuju, će nastaviti provoditi aktivnosti na kontroli zakonitosti poslovanja poreznih obveznika i sprečavanju sive ekonomije i poziva porezne obveznike kod kojih su utvrđene nepravilnosti da usklade svoje poslovanje i da poštuju zakone.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije