Šef Operativno-komunikacijskog centra Policije Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Halid Emkić potvrdio je da je tijelo pronađeno, kazavši da je putem Interpola ostvarena saradnja sa kolegama iz Srbije.

VEZANI TEKST - Bosonoga otišla od kuće: Da li ste negdje vidjeli Vedranu?

Policiji je 13. novembra prošle godine prijavljeno da se 33-godišnja Vedrana istog dana oko pet sati iz porodične kuće u Brčkom udaljila u nepoznatom pravcu.

Pored članova porodice i prijatelja, u potragu na području ove lokalne zajednice bio je uključen veći broj pripadnika policije, Odjela za javnu sigurnost Vlade BDBiH, Granične policije i nevladinih organizacija.

FOTO: Otisak.ba

Nakon Vedraninog nestanka njen otac Zdravko Damjanović rekao je medijima da je tog kobnog dana Vedrana ustala rano, pričala sa majkom i otišla.

Imala je na sebi tuniku, helanke, a na nogama samo čarape.

- Poljubila je majku, rekla joj da ode skočiti u Savu i da ne može više da živi. Majka je trčala za njom, ali joj je rekla da ne trči jer je neće stići. Ne zna se da li je skočila u Savu, ali nije mogla stići do Save jer smo sin i ja odmah išli za njom kolima. Tražili smo je na Ivicima, u Grčici i nigdje je nismo mogli naći - rekao je vedranin otac nakon njenog nestanka.