open-navfaktor-logo
search
Tokyo 2020
Termini i satnica: Kada će nastupiti preostali sportisti iz BiH na Olimpijskim igrama u Japanu
Troje bh. takmičara okončalo je nastupe na Olimpijskim igrama u Tokiju, a narednih dana na borilišta će i preostalih četvero predstavnika naše zemlje.
26.07.2021. u 20:20
get url
text

Prva je nastup okončala Tatjana Đekanović, koja je u kvalifikacijama u disciplini 10m vazdušna puška zauzela 47. mjesto od ukupno 50 takmičarki.

Lana Pudar, najmlađa bh. takmičarka, osvojila je 19. mjesto u disciplini 100 metara delfin.

VEZANI TEKST - Nedžad Husić peti na Olimpijskim igrama: Sarajlija ispisao historiju u Tokiju

Najbolji rezultat u Tokiju, ali i historiji kada su nastupi BiH na olimpijadama u pitanju, ostvario je Nedžad Husić. Naš najbolji taekwondoista osvojio je peto mjesto.

Od preostalih takmičara prvi će nastupiti plivač Emir Muratović u utorak, 27. jula, u disciplini 100m kraul u 12:02 sati po našem vremenu (19:02 po lokalnom vremenu). Polufinale ove discipline je na programu 28. jula, a finale 29. jula.

Muratovićev drugi nastup je u disciplini 50m kraul koji je na rasporedu 30. jula u 12 sati po našem vremenu (polufinale 31. jula, a finale 1. augusta).

Džudistkinja Larisa Cerić u kategoriji +78kg nastupit će u petak u Nippon Budokan dvorani. Borbe počinju od 4 sata ujutro po našem vremenu. Prva protivnica naše Larise je predstavnica Nikaravge Izayana Marenco. Finalni blok borbi će se održati isti dan sa početkom od 10 sati po našem vremenu.

VEZANI TEKST - Oglasila se Lana Pudar i oduševila porukom iz Tokija

Na Olimpijskom stadionu u Tokiju, šesti nastup će imati Amel Tuka u svojoj disciplini na 800m. Kvalifikacije u ovoj disciplini počinju u subotu, od 2:50 sati po našem vremenu, polufinalne utrke su na rasporedu 1. augusta od 13:25 sati po našem vremenu. Finala disciplina na 800 metara je 4. augusta u 14:05 sati po našem vremenu.

Sedmi i finalni nastup među našim olimpijacima imat će Mesud Pezer u atletskoj disciplini bacanje kugle. Mesud nastupa u kvalifikacijama na Olimpijskom stadionu u utorak, 3. augusta, od 12:15 sati po našem vremenu, a finale je na rasporedu 5. augusta od 4:05 sati po našem vremenu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.