Ovo je, nema sumnje, novi prst u oko Bošnjacima koji žive u Srebrenici.

- Upravo tako. Vulin ničim nije zaslužio da bude gost na tom događaju na kojem je od Bošnjaka iz vlasti u Srebrenici prisustvovao samo dezerter Salko Tursunović. Znači, Vulina su pozvali predstavnici srpskih političkih stranaka. Vulin je redovan gost u Srebrenici, s obzirom na činjenicu da je Srbija duboko invovirana u izborni inženjering.

Vulin negira genocid, propagira "srpski svet", ustvari, za svo ono zlo koje dolazi i Beograda, on je zadužen da govori - kaže za Faktor Alija Tabaković, šef Kluba delegata bošnjačkog naroda u Vijeću naroda bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska.

VEZANI TEKST - Mobilizacija za izbore: U Veterinarskoj stanici u Srebrenici registracija za dobijanje državljanstva Srbije

Ističe kako ova posjeta Vulina ne može ništa dobro donijeti ni Bosni i Hercegovini, ni Srebrenici.

- On je bio ovdje samo da remeti i onako narušene odnose Bošnjaka i Srba, kako u BiH, tako i u Srebrenici - naglašava Tabaković.

Inače, Vulin ni ovaj put nije propustio priliku da se divi predsjedniku Srbije Aleksandru Vuči, ali i da pruče priču o "srpskom svetu".

- Dok Vučić vodi Srbiju, RS će biti naš prioritet, a svi Srbi gdje god da žive čuvani, pomagani, branjeni... - poručio je Vulin.