Svjedok odbrane u predmetu "Trezor", profesor Damir Marjanović iz Sarajeva, govorio je danas u Okružnom sudu Banja Luka o biološkim tragovima, za koje tužilaštvo tvrdi da pripadaju prvooptuženom u ovom predmetu Siniši Straživuku.

On je izjavio da biološki trag kakav je pronađen tokom istrage, i koji prema nalazu tužilaštva pripada Straživuku, može da ima oko 80 ljudi na planeti. Radi se o DNK tragu nađenom na patici. Marjanović je pojasnio da se ne može utvrditi vrijeme, kao ni način nastanka DNK.

- Na odjeći koju nosimo uvijek ostaje naš DNK. Ako našu košulju obuče neko drugi, nalazit će se oba DNK traga. Ne postoji način da se utvrdi koji je trag prvi nastao – rekao je Marjanović.

U predmetu "Trezor" sudi se sedmočlanoj grupi za pljačku preko dva miliona maraka na štetu banaka, pošta i zaštitarskih agencija.

Pored prvooptuženog Straživuka, sudi se i Aljoši Galiću, Milošu Mrđanu, Tomislavu Kneževiću, Željku Pavloviću i Đorđu Ćulumu.

Optužnica ih tereti da su djelovali od 2008. do kraja 2011. godine na području Banje Luke, Prijedora i Skender-Vakufa i počinili više krivičnih djela.