open-navfaktor-logo
search
BNP Zenica
Sutra premijera predstave "Savršen proizvod" Adne Hasanić
Ogromna je radost okončati svoj studij na sceni koja je bila motivacija za uspjeh i na kojoj je počela moja umjetnička karijera- kazala je Hasanić
03.10.2019. u 20:51
get url
text
Hasanić: U predstavu su uklopljena dva teksta
Hasanić: U predstavu su uklopljena dva teksta

Bosansko narodno pozorište Zenica nastavlja sa planiranim aktivnostima u okviru svoje jubilarne 70. sezone. Tako će već u petak, 4. oktobra, na Maloj sceni "Žarko Mijatović" u 19.30 sati biti izvedena predstava "Savršen proizvod", nastala u koprodukciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica – Scena "Studio" i Teatra Kabare Tuzla u saradnji sa Studentskom scenom Akademije dramskih umjetnosti Univerziteta u Tuzli.

- Predstava je završni rad drugog ciklusa studija glume Adne Hasanić, mlade glumice koja je od najranijeg uzrasta bila članica Dramskog studija Dječije scene i koja prirodno nastavlja saradnju sa zeničkim BNP-om. Bosanskom narodnom pozorištu od izuzetnog su značaja mlade kolegice i kolege, umjetnice i umjetnici zbog kojih je prije nekoliko umjetničkih sezona i pokrenuta Scena "Studio", kao svojevrsna produkcijska platforma za afirmaciju umjetničkog stvaralaštva mladih profesionalaca i prostor za podršku realizaciji njihovih projekata.

U predstavu su uklopljena dva dramska teksta, "Meso" mlade hrvatske spisateljice Lane Šarić i "Zanat gospođe Vorn" Georgea Bernarda Shawa koji jako dobro funkcionišu zajedno u predstavi koja u svojoj osnovi ima dokumentarni karakter.

- Ogromna je radost okončati svoj studij na sceni koja je bila motivacija za uspjeh i na kojoj je počela moja umjetnička karijera- kazala je Hasanić i zahvalila se produkciji, svom mentoru, kolegi Miroljubu Mijatoviću i kolegicama iz predstave Ermini Nišić i Anđeli Ilić, kao i ostalim kolegicama i kolegama koji su učestvovali u radu na predstavi i koji su joj priužili podršku tokom njene umjetničke edukacije i dosadašnjeg profesionalnog rada.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.