open-navfaktor-logo
search
Okršaj u Sarajevu
Sulji Domcu nožem nanio po život opasne povrede: Zatražen pritvor za Emina Bibanovića
Nakon ispitivanja osumnjičenog, tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo zatražio je pritvor za Emina Bibanovića (23) iz Sarajeva koji je prije dva dana nožem izbo Sulju Planju, zvanog Suljo Domac (44), kojem je nanio po život opasne povrede.
10.02.2021. u 14:03
get url
text

Bibanović je uhapšen prekjučer oko 15 sati, nakon što se sukobio s Planjom u ulici Sutjeska, gdje Planja boravi u kamp-kućici na parkingu. 

On je vozilom Hitne pomoći prevezen u KCUS, gdje je zadržan na Klinici za torakalnu hirurgiju.

Kako je za Faktor potvrdila Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva KS, pritvor za osumnjičenog predložen je zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

Obojica su odranije poznati policiji po različitim krivičnim djelima.

Planja je uglavnom poznat po zloupotrebi narkotika i različitim obračunima. Prije dvije godine hapšen je nakon što je teško pretukao Sarajliju Denija R.

Nekoliko mjeseci kasnije učestvovao je u obračunu u kojem je iz vatrenog oružja teško ranjen njegov prijatelj Mario Tomas. 

U aprilu 2015. godine u ulici Koševo automobilom ga je pokušao pregaziti Eldin Mulić, kojeg je sarajevski Kantonalni sud zbog toga osudio na četiri godine zatvora.

Uhapšeni Bibanović, također nastanjen na Sutjesci, još kao maloljetnik više puta je privođen, najčešće zbog razbojništava nad maloljetnicima i ženama.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.