open-navfaktor-logo
search
NBA liga
Sudar favorita za naslov u prvom kolu, Nurkić predstavlja BiH, Musa "ni na nebu, ni na zemlji"
U noći s utorka na srijedu počet će 75. sezone NBA lige.
22.12.2020. u 13:16
get url
text

Uvodno kolo rezervisano je za okršaj glavnih favorita za naslov. Los Angeles Lakersi ugostit će Los Angeles Clipperse (4 sata po srednjoevropskom vremenu).

LeBron James lovi peti prsten, čime bi se izjednačio s klupskom ikonom Kebeom Brynantom. S druge strane, Clippersi nikada u historiji kluba nisu prošli u finale. U "balonu" u Orlandu su izgorjeli, imali prednost od 3:1 protiv Denvera u pobjedama, a onda izgubili tri meča.

U prvoj utakmici sezone Brooklyn Nets će se suprotstaviti Golden Stateu. 

Jusuf Nurkić će na parketu u noći sa srijede na četvrtak, a njegov Portland dočekuje Utah Jazz.

VEZANI TEKST - Musa ima 48 sati da pronađe novi tim, inače bi mogao izgubiti mnogo novca

Džanan Musa je nakon rastanka s Detroitom i dalje bez kluba.  Ako nijedna franšiza ne odluči da ga angažuje izvjesno je da mu slijedi povratak u Evropu. U slučaju da se opcija ili više njih za ostanak u najjačoj ligi na svijetu, prednost da angažuje Musu imat će onaj tim sa slabijim omjerom u protekloj sezoni.

Sezona u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta će završiti neposredno prije Olimpijade u Tokiju. Svaka ekipa će odigrati 72 meča u regularnom dijelu sezone.

Doigravanje počinje 22. maja, polufinale konferencije 7. juna, a finale konferencije 22. juna. Veliko finale počet će 8. jula, a prostor za novog prvaka ostavljen je do 22. jula. Otvaranje Olimpijade u Tokiju planirano je za 23. juli.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.