open-navfaktor-logo
search
Prevare u Srebrenici
Stranka za BiH: Ima li za SDP išta sveto, ne postoje riječi kojima se može opisati njihova izdaja
Najoštrije osuđujemo izdaju i krivična djela koju su u Srebrenici režirali i počinili članovi SDP-a, saopćeno je iz Stranke za BiH.
01.12.2020. u 14:39
get url
text

– Pitamo ih da li im je išta sveto u ovoj napaćenoj državi i dokle ide njihov cinizam i licemjerstvo u tobožnjoh brizi za "običnog čovjeka", a onda izdaju i prodaju najnapaćeniji dio teritorija Bosne i Hercegovine. Ne postoje riječi čime se može opisati vaše licemjerstvo i izdaja - navode iz Stranke za BiH.

Ta stranka je pozvala kompletno rukovodstvo SDP-a, na čelu sa predsjednikom Nerminom Nikšićem, da odmah podnesu ostavke i da se "više nikada ni ne pokušaju baviti politikom, brigom za čovjeka, brigom za radnika, brigom za društvo i državu, brigom za Ustav BiH".

- Jer ako su ovo učinili u Srebrenici, kako im vjerovati na bilo čemu drugom – navodi se u saopćenju Stranke za BiH.

Ova stranka bila je bila je dio koalicije koja je podržala Aliju Tabakovića kao zajedničkog kandidata probosanskih stranaka za načelnika Srebrenice. 

Podsjećanja radi, danas su u Srebrenici uhapšeni predsjednik Općinskog odbora SDP-a Bego Bektić i njegovi saradnici zbog umiješanosti u izborne prevare u korist aktuelnog načelnika i negatora genocida Mladena Grujičića.

Stranka za BiH je bila dio probosanskog bloka koji je podržao kandidaturu Alije Tabakovića za načelnika Srebrenice.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.