Čekaju u vozu

Stotinjak migranata bit će vraćeno iz Bihaća u kamp Ušivak u Hadžićima

Objavljeno: 09.11.2018. u 12:42

Dobili smo informaciju da je voz Sarajevo - Bihać zaustavljen na putu do Bihaća i da se svi vraćaju ponovo ovamo. To je još nepotvrđena informacija. Uglavnom, u toku dana barem stotinjak očekujemo ovdje, izjavio je Dražen Rozić, koordinator projekta za prihvatni centar "Ušivak" u ime IOM-a 

FOTO: CKBiH

Više od 320 migranata trenutno je smješteno u kasarni Ušivak u Hadžićima kod Sarajeva, uključujući i devet porodica sa osmero djece, potvrdio je za Anadolu Agency (AA) Dražen Rozić, koordinator projekta za prihvatni centar "Ušivak" ispred Međunarodne organizacije za migracije (IOM). 

- Trenutno je u migrantskom centru Ušivak 325 migranata. Od toga imamo devet porodica sa osmero djece. Oko 750 migranata je registrovano da je prošlo kroz kamp Ušivak. Ovih dana dosta ih je napustilo kamp - naglasio je Rozić.

Voz sa 146 migranata od sinoć se nalazi na željezničkoj stanici u Bihaću, a sedam osoba izmješteno je u neki od prihvatnih centara na području ovog grada. 

- Dobili smo informaciju da je voz Sarajevo - Bihać zaustavljen na putu do Bihaća i da se svi vraćaju ponovo ovamo. To je još nepotvrđena informacija. Uglavnom, u toku dana barem stotinjak očekujemo ovdje - pojasnio je Rozić.

Broj migranata u kasarni Ušivak mijenja se iz dana u dan. 

- Oni dolaze, odlaze. U prosjeku tu ostaju dva-tri dana. Uglavnom je mirno, ali ima tu nekih čarki između grupa migranata kada su u većem broju na jednom mjestu. Uglavnom, to je sve pod kontrolom - dodao je Rozić.

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije