open-navfaktor-logo
search
Bivši direktor
Stojanović demantovao Nurkića: Neka se bez obzira na nesporazume za EP stavi na raspolaganje Bosniću
U prepucavanje između NBA zvijezde Jusufa Nurkića i bivšeg predsjenika KSBiH Elmedina Konakovića koje je počelo u petak, sada se uključio i bivši direktor reprezentacija BiH Igor Stojanović.
30.11.2020. u 20:09
get url
text

Na svojoj zvaničnoj Facebook stranici Stojanović se oglasio nakon što ga je u prepucavanje kroz medije i putem društvenih mreža "uvukao" centar Portlanda u prilično detaljnom tekstu kojeg je objavio danas.

Tom prilikom Nurkić je Stojanovića optužio da je sakrio ljekarski nalaz koji mu je dostavljen, a koji je dokazivao da je bh. centar povrijeđen, te da kao takav nije u mogućnosti da dođe na pripreme naše selekcije.

VEZANI TEKST - Jusuf Nurkić o Konakoviću: Dinokio moj, upalio si se kao kutnjak

- Kao i uvijek, kod nas se više piše o svemu, a najmanje o fantastičnom rezultatu košarkaške reprezentacije BiH. Deseti put na Evropskom prvenstvu. Respekt! Na izjavu Jusufa Nurkića ne bih odgovarao da se ne spominje moje ime. Želim da demantujem da sam sakrio bilo kakav nalaz koji je uputio menadžer Jusufa Nurkića, gospodin Enes Trnovčević, a koji bi eventualno diskreditovao Nurkića. Čak ne vidim ni šta bi bio moj interes da sakrijem taj nalaz - navodi Stojanović, te dodaje:

- Moj interes kao tadašnjeg direktora košarkaških reprezentacija BiH je bio da se svaka selekcija pojavi u najjačem sastavu i dostigne najbolji mogući rezultat. Unatoč mnogim nesporazumima koji su se dešavali u žaru i želji da BiH ostvari što bolji rezultat, sa ponosom mogu reći da je ostvareno dosta uspjeha. U-16 zlato. U-18 četvrti u Evropi. Pobjeda protiv Litvanije, viceprvaka Evrope. Sedam selekcija među 16 u Evropi. I Jusuf Nurkić je bio dio tadašnjih uspjeha".

Stojanović je poručio kako ne namjerava voditi dalje polemike s Nurkićem, te ga je pozvao da se za Eurobasket 2022 stavi na raspolaganje selektoru Vedranu Bosniću.

- Nemam namjeru polemisati sa NBA zvijezdom i najboljim igračem kojeg imamo. Svi smo dobro svjesni koliko je Nurkić potreban reprezentaciji. Jedino se nadam da će kod Jusufa Nurkića proraditi želja i htijenje da se, bez obzira na razne nesporazume, na narednom EP po svaku cijenu stavi na raspolaganje selektoru Vedranu Bosniću i donese nam najveći uspjeh u historiji države sa jednog velikog takmičenja. Neka nam donese medalju, ili barem drugi krug. Neka dođe i stane rame uz rame u najdražem dresu. Neka dođe, pa taman sve utakmice izgubili. Ali da znamo da je BiH izašla i dala sve od sebe na EP - napisao je bivši direktor košarkaških reprezentacija BiH, te zaključio:

"Svi trebamo zaboraviti na prošlost i uraditi sve da na narednom EP nastupimo u najjačem sastavu. I da nas reprezentacija BiH i Jusuf Nurkić učine ponosnim. Svaka čast momcima koji su nas po deseti put odveli na EP bez Nurkića i Muse. I ubijeđen sam kada im se ova dvojica pridruže, da možemo dobiti svakog u Evropi".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.