open-navfaktor-logo
search
Podrška
Stigla pomoć za 300 povratničkih porodica u Drvaru, Glamoču i Bosanskom Grahovu
Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica dostavilo je pomoć povratničkim porodicama u vidu paketa hrane i higijene  u opštinama Drvar, Glamoč i Bosansko Grahovo.
24.04.2020. u 11:05
get url
text

Predstavnici Ministarstva, načelnica općine Drvar Dušica Runić sa lokalnim predstavnicima povratnika dostavili su pomoć povratnicima.

- Obuhvatili smo porodice kojima je ovakva vrsta pomoći bitna. U Drvaru, Glamoču i Bosanskom Grahovu je veliki broj povratnika, porodica starije dobi, a i porodica sa malom djecom, pa će im ova pomoć dobro doći s obzirom da su ovim kategorijama kretanja ograničena. Pomoć predstavlja solidarnost koja nam je potrebna više nego ikad. Želim da istaknem odličnu saradnju sa Federalnim ministaratsvom raseljenih osoba izbjeglica, jedino su Ministarstvo u Vladi FBiH s kojima imamo saradnju. Nadamo se i budućoj podršci - izjavila je načelnica Drvara Dušica Runić

Nakon proglašenja pandemije Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica je započelo distribuciju pomoći ranjivim kategorijama povratnika.

- Pojavljivanjem koronavirusa COVID-19 i mjerama prevencije koje su povratnici poštivali, odlučili smo porodicama u stanju potrebe dostaviti osnovne životne namirnice. Realizacijom današnje isporuke pomoći obuhvaćeno je ovakvom vrstom podrške oko 2.000 povratničkih porodica u svim regijama u kojima je značajno ostvaren povratak. Podržali smo 300 porodica u Drvaru, Glamoču i Bosanskom Grahovu, nastojeći da pomoć dođe do najugroženijih i višečlanih porodica sa djecom - kazao je federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić, saopćilo je Ministarstvo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.