Modrički Lug

Stanovnici traže sanaciju puta koji su oštetiti kamioni

Objavljeno: 24.10.2018. u 21:23 Autor: E. D. - Š.

Put koji je tokom eksploatacije šljunka iz korita Bosne oštećen kamionima veoma je važna putna komunikacija sa oko 700 mještana Modričkog Luga, a koji je asfaltiran prije četiri godine

Sa septembarskih protesta mještana zbog unuštavanja puta

FOTO: Arhiv

Stanovnici Modričkog Luga u RS-u, bošnjački povratnici, očekuju sanaciju puta koji ih povezuje s općinom Vukosavlje, odnosno, ostatkom zemlje, a koji su oštetili kamioni tokom eksploatacije šljunka iz rijeke Bosne. Podsjećamo, prošlog mjeseca mještani su protestirali protiv kamiona i u jednom momentu i blokirali prilaz gradilištu kako bi spriječili dalje uništavanje puta, međutim pripadnici policije su naložili mještanima da se sklone i omogućili kamionima prolaz.

- Put je poprilično oštećen, ima više udarnih rupa i mi očekujemo da to auto-prijevoznik (Inter -Copp) sanira prije zime. Uputit ćemo dopis i opštini Vukosavlje da reaguje, ali mi od nje i načelnika ne očekujemo nikakvu reakciju, jer je ni do sada nije bilo. Cestu koju su oštetili kamioni za nas je veoma važan jer nas povezuje s opštinom i zapravo s ostatkom zemlje. Kamioni su prestali voziti prije nekoliko dana - priča nam Haris Hadžidedić, predsjednik Mjesne zajednice Modrički Lug.

Podsjećamo, u dva navrata na Skupštini općine Vukosavlje je bio zahtjev auto-prijevoznika za korištenje lokalnog puta u svrhu izvlačenja šljunka iz rijeke iz korita Bosne, a koji je oba puta odbijen. Uprkos tome kamioni su vozili jer je auto-prijevoznik dobio dozvolu od viših instanci, ali je po zakonu o saobraćaju dužan dovesti put u prvobitno stanje.

- Ovaj put je asfaltiran 2014. godine i želimo da se dovede u red prije zime. Tražimo da se opština Vukosavlje više zainteresira za svoje građane - rekao nam je Hadžidedić.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije