open-navfaktor-logo
search
Dvostruki strijelac
Šta je Prevljaka usrećilo više od današnjih golova?
Reprezentativci Bosne i Hercegovine mišljenja su da je naša selekcija večeras bila bolji protivnik tokom svih 90 minuta utakmice sa Kazahstanom.
09.10.2021. u 17:45
get url
text

VEZANI TEKST - Poznati portal ocijenio Zmajeve: Ko je bio najbolji, a ko najslabiji na Astana Areni

Napadač belgijskog Eupena Smail Prevljak bio je dvostruki strijelac za našu selekciju, a mrežu domaćeg tima pogađao je u 25. i 66. minuti susreta. 

- Dominirali smo 90 minuta i kontrolisali smo igru. Imali smo još prilika i zasluženo smo pobijedili. Zadovoljan sam što sam dao dva gola, ali prije svega me usrećuje što smo pobijedili. Ako ponovimo igru od danas možemo se nadati najboljem i protiv Ukrajine - rekao je napadač koji je sada na učinku od pet pogodaka u dresu sa državnim grbom.

Slično kao i Prevljak razmišlja i defanzivac mađarskog Ferencvaroša Adnan Kovačević.

- Svi smo vjerovali u pobjedu i uspjeli smo u tome. Važna tri boda za nas. Na neki način smo nadoknadili izgubljeno u Zenici protiv Kazahstana. Odigrali smo fenomenalno, pružili maksimum i zasluženo pobijedili. Slijedi Ukrajina gdje idemo sa mnogo samopouzdanja. Bit ćemo spremni i nadam se pozitivnom rezultatu - poručio je Kovačević, koji je danas dosta dobro funkcionisao u zadnjoj liniji sa Anelom Ahmedhodžićem i Eldarom Ćivićem.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.