Vrijeme

Srednjoročna prognoza za BiH: Od 11. septembra obilnije padavine

Objavljeno: 02.09.2019. u 12:31

Temperaturni režim djelimično će se promijeniti i biće osjetno ugodniji u odnosu na sparne i vrlo tople dane u proteklom periodu

U periodu od 2. do 10. septembra prognozira se promjenljivo vrijeme sa dugim i intenzivnim sunčanim periodima, ali uz lokalne pljuskove širom Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu Agency (AA).

Temperaturni režim djelimično će se promijeniti i biće osjetno ugodniji u odnosu na sparne i vrlo tople dane u proteklom periodu. Jutarnje temperature u Bosni kretaće se od 8 do 13, na jugu od 13 do 19 stepeni, a dnevne u Bosni od 18 do 23, u Hercegovini od 25 do 30 stepeni Celzijusovih.

Nestabilno uz veće količine padavina očekuje se od 11. septembra do kraja prongoznog perioda 17. septembra. Očekivane jutarnje temperature u Bosni mogle bi imati vrijednosti od sedam do 12, u Hercegovini do 17, dnevne od 14 do 19 u Bosni, a na prostoru Hercegovine do 26 stepeni Celzijusovi.

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije