Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić sa pomoćnicom načelnika za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Jasminom Fazlić i savjetnikom Mustafom Resićem posjetio JU "Srednja medicinska škola Sarajevo" na Bjelavama gdje ih je ugostila direktorica ove škole Sedina Kešo.

Direktorica Kešo izrazila je zahvalnost Općini Centar i načelniku Ajnadžiću, na vrijednoj donaciji koja će olakšati izvedbu praktične nastave u školi, naročito u vrijeme pandemije koronavirusa kada je učenicima onemogućen odlazak na praktičnu nastavu u zdravstvene ustanove. 

- Ovo nije prvi put da nam Općina Centar pomaže i na tome smo neizmjerno zahvalni - kazala je direktorica Kešo te izrazila nadu da će dobra saradnja biti nastavljena i ubuduće.

Načelnik Ajnadžić kazao kako Općina Centar u skladu sa svojim mogućnostima pomaže rad predškolskih i školskih ustanova na svom području kako bi unaprijedili obrazovne procese koji predstavljaju jedan od stubova napretka i razvitka grada i države BiH.

- Naša djeca zaslužuju da imaju najkvalitetnije uvjete za učenje, a mi ćemo se sa druge strane potruditi da im to i osiguramo, jer ulaganje u obrazovanje je najisplativija i najbolja investicija - istakao je Ajnadžić te dodao da će Općina i u narednom periodu, a u skladu sa mogućnostima, nastaviti sa finansijskom podrškom medicinskoj školi, navodi se u saopćenju Općine Centar.