Srijeda, 17.08.2022.
FOTO: Faktor

Spriječili dovoz i istovar smeća na Uborak: Demonstranti dobili prekršajne prijave

Mještani mostarskog gradskog područja Sjever, okupljeni oko Inicijative "Jer nas se tiče", koji su jutros blokirali prilaz deponiji Uborak te tako spriječili dovoz i istovar smeća, dobili su prekršajne prijave.

Naime, pripadnici Policijske uprave Mostar Sjever zahtijevali su od demonstranata da se povuku, ali oni su to odbili, nakon čega su prisutnim, zbog odbijanja naređenja napisane prekršajne prijave.

Bez obzira na sve, kako nam je potvrdio Nijaz Hodžić iz Inicijative "Jer nas se tiče", koji je i sam kažnjen, nisu se povukli, niti će, jer planiraju cijeli dan deponiju držati u blokadi, a onda vidjeti šta dalje.

Podsjetimo, mještani su nezadovoljni zbog nemara vladajućih struktura za njihovim zahtjevima za rješavanje iznalaska nove lokacije za deponiju.

- Nakon ignoriranja nadležnih o tome dokle su došli sa ispitivanjem potencijalnih lokacija, jedino što nam je preostalo jeste blokada da ih natjeramo da rade svoj posao - kazao je jutros Omer Hujdur, predsjednik Udruženja građana "Jer nas se tiče".

Mještani više od pola godine traže zatvaranje deponije, njenu sanaciju i izmještanje na drugu lokaciju.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh