Kako je Feni rekao trener kluba Isak Džanić, na prvenstvu je učestvovalo 35 zemalja, a BiH je u konačnom plasmanu zauzela deveto mjesto.

Takmičari su osvojili: Ajna Hasanović forme zlato, Vedad Smajić forme srebro i borbe srebro, Armin Husejnović forme zlato, Adnela Bitinović forme zlato i borbe srebro te Jasmina Čićak forme srebro.

- Nadali smo se dobrim rezultatima, ali nismo očekivali ovakav. Prezadovoljni smo - izjavio je Džanić, zahvalivši Općini Srebrenica i drugim sponzorima na finansijskoj podršci za odlazak takmičara na Svjetsko prvenstvo.

VEZANI TEKST - Takmičari srebreničkog kluba Kung Fu Ving Tsun na Svjetskom prvenstvu u Mađarskoj
 

I karatisti Karate kluba "Želja Ipon" iz Srebrenice tokom vikenda su nastupili na izbornom takmičenju za Balkansko prvenstvo koje će biti održano u Baru od 4. do 6. novembra, kao i za Evropsko prvenstvo koje je na programu od 3. do 5. februara naredne godine na Cipru.

- Izborni turnir je bio mnogo kvalitetan, jer su svi željeli i spremali se da osvoje medalju kako bi ostvarili svoj plasman na Balkansko i Evropsko prvenstvo. Mi smo znali da će biti teško, ali smo se spremali za njega, jer smo od početka ove godine zacrtali cilj koji smo i ispunili. Nastupili smo sa tri takmičarke i osvojili tri zlatne medalje, dvije u pojedinačnim konkurencijama i jednu u ekipnoj - izjavila je trenerica kluba "Želja Ipon" Kristina Marinković.

Aldijana Salihović je osvojila zlato u konkurenciji kadetkinja, dok je Kristina Stanojević osvojila zlato u juniorskoj konkurenciji, a zlato je osvojio i dobro poznat kata tim (Merjema Kristina i Aldijana). Merjema Peštalić je zadobila povredu i nije mogla nastupiti u borbi za medalju u pojedinačnoj konkurenciji.

- Jako sam zadovoljna rezultatima koje smo ostvarili juče, a ono što me pored medalja i plasmana čini još sretnijom jeste i činjenica da je na ovom prvenstvu nastupio 71 klub iz cijele BiH. Naš klub je zauzeo treće mjesto u generalnom plasmanu, dok naše dvije djevojke Kristina i Aldijana dijele prvo mjesto za najuspješnije takmičarke na turniru - rekla je Marinković.

Karatistkinje kluba „Želja Ipon“ Srebrenica nastupit će i na Svjetskom prvenstvu u Turskoj koje se održava od 26. do 30. oktobra.