Renomirani fotografi Haris Čalkić i Eldin Hasanagić vodili su radionicu koja je tematizirala studijsku fotografiju – praktični rad. Radionici je prisustvovalo 15 polaznika, koji su se upoznali sa studijskom opremom, tehnikama u radu s rasvjetom, te praktičnim zadacima, koristeći  i vlastitu opremu. Fotograf Čalkić ranije je pohvalio ovu IMTEC-ovu ideju:

- IMTEC je polaznicima omogućio koristan sadržaj koji je besplatan. To je dio programa brige za kupce i osvježenje u načinu poslovanja jedne komercijalne kompanije. Bilo mi je zadovoljstvo upoznati nove mlade ljude koji fotografiji pristupaju s entuzijazmom. 

Jedna od polaznica IMTEC radionice bila je i Teodora Marković (Pale), koja je po prvi put pohađala kurs fotografije:

- Na radionicama sam stekla praktično znanje. Najkorisnije je bilo analizirati naše međusobne fotografije. Širimo mrežu fotografa, upoznajemo ljude sa sličnim interesima, a ove radionice nam mnogo pomažu - kazala je Marković.

IMTEC D.O.O. raspolaže bogatom ponudom fotoaparata i fotografske opreme koji istinskim ljubiteljima kvalitetne fotografije mogu pružiti potpuni fotografski užitak. Više o radionici možete pogledati ovdje