open-navfaktor-logo
search
I to je moguće
Sofrenić ne zna ni ime novog selektora: Ovo je jedini član IO FSBiH koji nije glasao za Peteva
Ivaylo Petev, trener koji se može pohvaliti neuspješnim epizodama na klupi reprezentacije Bugarske, zagrebačkog Dinama i Levskog iz Sofije, izabran je za selektora Zmajeva.
21.01.2021. u 18:07
get url
text

VEZANI TEKST - Petev dobio 12 glasova, ugovor na četiri godine, Zeljković uvjeren u najbolji potez za fudbal u BiH

Bugarski strateg dobio je povjerenje Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine na današnjoj sjednici na Ilidži na kojoj je bilo prisutno 13 članova. Ranko Vučković nije došao, jer je zaražen koronavirusom, dok Elvedin Begić nije bio na sjednici, uz opravdanje "da je ovo nastavak sjednice od 4. januara kojoj također nije prisustvovao iz opravdanih razloga".

A i prije nego što je sjednica počela sve je bilo jasno. Slavica Pecikoza, portparol FSBiH, okupljenjim novinarima kazala je kako će pressica biti održana najkasnije za sat.

Pojedini članovi IO, Bošnjaci, glumili su da su ljuti požalivši se kako će glasanje biti tajno... I onda je stigla vijest - Ivaylo Petev je novi selektor BiH.

Gotovo pa jednoglasno... Proceduru izbora objasnili su Vico Zeljković, predsjednik FSRS i Milorad Sofrenić, potpredsjednik FSBiH. Uzgred, ovaj drugi čak nije znao ni kako se zove novi selektor. 

- Mogu da kažem da smo dobili novog selektora. To je Ivojlo Petev, trener iz Bugarske - rekao je Sofrenić (možete pogledati na početku priloženog videa - 1:18 minut), a Petev se zapravo zove Ivajlo (Ivaylo).

Zeljković je pokušao ubijediti medije da je IO bio jedinstven, ali je nedugo potom priznao da je 12 članova IO bilo "za", a da je jedan bio suzdržan.

VEZANI TEKST - Ivaylo Petev novi selektor Zmajeva

"Za" su glasali: Milorad Sofrenić, Ivan Beus, Irfan Durić, Mato Jozić, Dragan Kulina, Ivan Perić, Nurdin Peštalić, Muhidin Raščić, Midhet Sarajčić, Dragan Soldo, Zlatko Spasojević i Vico Zeljković.

Jedino čovjek koji nije glasao za Peteva bio je Muhamed Begagić, član IO FSBiH iz Zenice.

Potvrdio je to za Faktor i Irfan Durić, predsjednik NS FBiH, koji je nakon završetka sjednice imao poseban razgovor u "četiri oka" sa Zeljkovićem.

O čemu su razgovarali ostala je tajna? Bliži se Skupština FSBiH i izbor novog saziva Izvršnog odbora FSBiH, možda ćemo tada dobiti odgovor na to pitanje!

Tjelohranitelji u NSBiH 21.01.2021
1 od 5
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.