open-navfaktor-logo
search
Izbor selektora
Petev dobio 12 glasova, ugovor na četiri godine, Zeljković uvjeren u najbolji potez za fudbal u BiH
- Iza nas je težak period. Razumijem medije i javnost da je došlo do nezadovoljstva. Bitno je da smo uspjeli da se dogovorimo i da jedinstveno dođemo do izbora selektora, rekao je danas Vico Zeljković nakon što je Ivaylo Petev izabran za selektora Bosne i Hercegovine.
21.01.2021. u 15:42
get url
text

Na pitanje koliko je Petev dobio glasova, Zeljković je kazao da je 12 članova IO glasalo za izbor Bugarina, a da je jedan član bio suzdržan.

Također, rečeno je da su članovi IO birali između dva kandidata.

Zeljković je kazao da će Petev dobiti povjerenje na četiri godine, odnosno dvije plus dvije. Novi selektor i njegovi saradnici javnosti će biti predstavljeni 27. januara.

VEZANI TEKST - Ko je Bugarin koji je za stručnjake iz FSBiH bolji od Barbareza?

- Svjesni smo današnje odluke i svaka odluka nosi određene stvari. Na kraju smo uvjereni da smo uradili najbolji potez za fudbal u BiH i očekujemo dobre rezultate. U trećem mjesecu nas očekuju utakmice. Niko se ne može kriti, a rezultati će pokazati da li je neko ili nešto bio dobar izbor - rekao je Zeljković.

- Svi koji navijaju da se BiH plasira na Svjetsko prvenstvo trebaju dati podršku na današnjem izboru. Bilo je iscrpno. Pozitivna poruka je da smo uspjeli da se usaglasimo - poručio je član Izvršnog odbora i budući predsjednik FSBiH Vico Zeljković.

Član Izvršnog odbora FSBiH Milorad Sofrenić kazao je da Sergej Barbarez nije izabran zbog toga što nema iskustva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.