- Očigledno da su iz SDS-a i PDP-a njihovi direktni poslušnici, kako bi oko izbornog procesa napravili haos. Konstantno imamo manipulacije, ne bi li se što je duže moguće odgodio izborni proces i očekivani debakl PDP-a i SDS-a koji su zajedno sa SDA i DF-om instalirali svoje poslušnike u CIK-u BiH - istakao je glasnogovornik SNSD-a Radovan Kovačević.

Naveo je i da među članovima SNSD-a ima veliki broj onih koji su izmanipulisani za glasanje putem pošte, te nemaju nikakve veze sa adresama na kojima se pojavljuju njihovi podaci. Takvi slučajevi su, naveo je Kovačević, zabilježeni u Brčkom, Bijeljini, Tesliću i Banjoj Luci.

- CIKBiH nije u stanju da kontroliše proces registracije glasača putem pošte - dodao je Kovačević.

- Pozivamo sve građane da provjere da li se eventualno nalaze na tim spiskovima. Ukoliko već jesu, bitno je samo da 15. novembra dođu na glasačko mjesto i samim tim će poništiti lažni glas koji bi došao poštom. Ako CIKBIH nije u stanju da vrati u zakonske okvire proces glasanja putem pošte, onda je bolje da taj proces i nemamo. SNSD tu nema nikakve zle namjere i ne stoji iza bilo kakve manipulacije, nego je žrtva takvih manipulacija - kazao je Kovačević.

Kovačević  je komentarisao danas i zabranu izlaska na izbore Ujedinjenoj Srpskoj, te ocijenio da je odluka Centralne izborne komisije BiH politička, a da je prema njegovom ličnom mišljenju sporni spot "neukusan".

- Moje mišljenje je da je u pitanju neukusan spot, ali smo jedinstveni u mišljenju da je u pitanju preradikalna kazna - istakao je Kovačević.

Komentarišući navode o mogućem izlasku Socijalističke paretije iz koalicije sa SNSD-om, a zbog posljednjih smjena njihovih kadrova iz banjalučkih gradskih ustanova, Kovačević je rekao da uvijek ima nezadovoljnih, ali vjeruje da će koalicija ostati jedinstvena.