open-navfaktor-logo
search
Reagovanja iz PDP-a
SNSD nastavlja obmanjivati i lagati narod u RS-u
Očigledno je, kako je saopćeno iz PDP-a, da je namjera SNSD-a da se o Programu reformi raspravlja tek nakon izbora novog Vijeća ministara BiH, kako bi se dobilo formalno pokriće u NSRS-u
18.12.2019. u 15:54
get url
text

Iz Partije demokartskog progresa (PDP) izjava šefa Kluba zastupnika SNSD-a u NSRS-u Igora Žunića, da Program reformi BiH neće biti upućen nigdje dok o njemu ne raspravi Narodna skupština Republike Srpske, nova je podvala kojom se potvrđuje da SNSD-e nastavlja s obmanjivanjem i laganjem naroda u RS-u.

Očigledno je, kako je saopćeno, da je namjera SNSD-a da se o Programu reformi raspravlja tek nakon izbora novog Vijeća ministara, kako bi se dobilo formalno pokriće u NSRS-u.

Međutim, rasprava tada neće imati nikakav značaj jer se, po zaključku Predsjedništva BiH, Program reformi automatski upućuje u Brisel nakon potvrđivanja novog Vijeća ministara.

- Žunićeva izjava u kojoj kalkuliše vremenom održavanja posebne sjednice NSRS-a o Programu reformi dokazuje da Milorad Dodik ne smije s dokumentom izaći pred Narodnu skupštinu dok sve ne bude gotovo jer mu to ne dozvoljavaju Šefik Džaferović i Željko Komšić - stoji u saopćenju.

PDP ponovo poziva, kako je navedeno, članove Predsjedništva BiH da konačno objave dokument koji su usvojili i da javnost RS-a bude s njim upoznata prije izbora novog Vijeća ministara.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.