Kako navode iz BIHAMK-a, povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke, pa se na vozače apeluje da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode uvjetima na putu.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen, na dionici Prozor - Jablanica. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar - Široki Brijeg - Posušje - Tomislavgrad - Kupres - Bugojno i Mostar - Sarajevo - Busovača - Novi Travnik - Bugojno.

Obustava saobraćaja na snazi je i u tunelu Vinac (Jajce - Donji Vakuf), a vozila na ovoj dionici saobraćaju obilaznicom oko tunela.

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo (Jošanica - Rajlovac), kao i na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putevima: Tarčin - Konjic (kod mjesta Zukići), Pelagićevo - Srebrenik (u mjestu Špionica), Jablanica - Mostar, Maglaj - Doboj (Mravići), Šićki Brod - Srebrenik, Livno - Kamensko i Šešlije - Modriča.

Zbog velikog broja upita, iz BIHAMK - a obavještavaju vozače da sanacija tunela Crnaja (Konjic - Jablanica) još nije počela, tako da se tom dionicom i dalje saobraća nesmetano.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Na graničnom prijelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prijelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć u vremenu od 07 do 19 sati. Granični prijelaz Deleuša zatvoren je zbog radova, saopćio je BIHAMK.