Na magistralnom putu Ljubinje - Trebinje na dionici od Ljubinja do skretanja za Ravno, svaki dan osim nedjelje od 08 do 14 sati obustavlja se saobraćaj. Za vrijeme obustave vozila se preusmjeravaju na put Stolac - Berkovići - Bileća - Trebinje.

Na regionalnom putu Crna Rijeka - Mrkonjić Grad (Bjelajce) zbog sanacionih radova svaki dan, osim nedjelje, saobraćaj je obustavljen u vremenu od 08 do 16 sati. U toku je sanacija tunela Vinac (Jajce - Donji Vakuf) i Jasen (Prozor - Jablanica), zbog čega je saobraćaj obustavljen i preusmjeren na obilaznice oko tunela.

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo (Jošanica - Rajlovac), kao i na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Radovi na sanaciji mostova u toku su i na putnim pravcima: Mostar - Jablanica (u mjestu Bijela), Srebrenik - Šićki Brod (preko Tinje, u mjestu Drenik), Olovo - Semizovac (dva mosta preko Ljubine), kao i na petlji Blatuša, kod Zenice, a na tim lokacijama saobraća se usporeno.

U toku su radovi na asfaltiranju magistralnog puta Brčko - Bijeljina (od kružnog toka "Ilićka" do naselja Gredice). Za vrijeme izvođenja radova saobraća se usporeno - naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Izdvajaju se i ostale dionice gdje se izvode sanacioni radovi i gdje se saobraća usporeno: Pelagićevo - Srebrenik, Jablanica - Mostar (Vrapčići), Ključ - Mrkonjić Grad, Livno - Kamensko, Podnovlje - Šešlije, Grude - Posušje i Kiseljak - Busovača.

Na graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta. Na graničnim prelazima Hum i Metaljka nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je granični prijelaz Deleuša od ranije zatvoren zbog radova.