open-navfaktor-logo
search
Objavio na Twitteru
Slovenski premijer naložio zatvaranje granice sa Italijom
Slovenski premijer Marjan Šarec na Twitteru je objavio da je naložio Ministarstvu zdravstva i Ministarstvu unutarnjih poslova da organiziraju zatvaranje granice sa Italijom kao što je to ranije učinila i Austrija, koja nije u potpunosti blokirala prijelaze, ali je uvela rigorozne mjere gotovo jednake blokadi.
10.03.2020. u 18:32
get url
text

Konkretno, svim stranim državljanima zabranjen je ulazak u Austriju, osim ako nemaju posebno ljekarsko odobrenje, dok je austrijskim državljanima ulazak dozvoljen, ali uz uvjet da svi odu u 14-dnevnu samoizolaciju.

Broj potvrđenih zaraza koronavirusom sa sinoćnjih 25 danas je u Sloveniji porastao na 31 slučaj, kazao je na konferenciji za novinare slovenski ministar zdravstva Aleš Šabeder.

Kako je pojasnio, riječ je o najsvježijim današnjim podacima, a ukupno su testirane do sada 1.643 osobe.

Šabeder je kazao da se uredba koja je stupila danas na snagu, a tiče se zabrane masovnih okupljanja u zatvorenim prostorima za sto i više ljudi, zbog prevencije širenja koronavirusa, odnosi i na kino-dvorane, za predstave s više od sto gledatelja, ali ne na lokale na otvorenom, niti na privatna okupljanja, sahrane i svadbe.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.