Menadžment kluba  zahvalio je Mašiću na saradnji u nedjelju, dan poslije novog poraza Tuzlaka u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Mašić je platio ceh lošoj selekciji igračkog kadra, a zbog čega je ranije odstupio i trener Gradimir Crnogorac.

Slobodu je protiv Veleža (1:2) sa klupe predvodio trenerski tandem Adnan Jahić - Adnan Osmanhodžić. Oni su samo privremeno rješenje.

Navodno, najbliži preuzimanju Slobode u ovom trenutku je Mladen Žižović, koji je u jesenjem dijelu sezone radio u Zrinjskom.

On demantuje da je dogovor postignut, ali ne negira da će razgovarati s čelnicima Crveno-crnih.

- Nismo ništa dogovorili, tek u narednim danima trebali bismo razgovarati - kratko nam je rekao Žižović.

Kontaktirali smo i predsjednika Slobode Elmira Šećerbegovića, ali on nije odgovarao na naše pozive.

Pored Žižovića, u medijima su kao kandidati za upražnjeno mjesto šefa stručnog štaba visoko kotirali Mirza Varešanović i Adnan Zildžović.

Sloboda u Premijer ligi ima četiri vezana poraza i sa 22 boda zauzima osmu poziciju na tabeli. S kim će Tuzlaci odmjeriti snage u narednoj utakmici bit će poznato tek nakon što se kompletira 22. kolo, a raspored posljednjih 11 kola bit će kreiran na osnovu "Bergerovih tablica".

Crveno-crni su protiv Veleža zaradili dva isključenja. Emir Jusić i Adnan Salihović tako nisu u konkurenciji za sljedeći meč, a njima se zbog tri žuta kartona pridružio i Dženis Beganović.