- Riječ je o gospodinu Vinku Divkoviću, gospodinu Azmiru Husiću i jednom kandidatu koji je zamolio da ostane anoniman dok ne obavi konsultacije. Sa svima će se obaviti razgovor u najkraćem mogućem roku, nakon čega će se doći do najkvalitetnijeg rješenja.

Zahvaljujemo na razumijevanju i molimo za još malo strpljenja - poručili su iz Slobode.

VEZANI TEKST - Prijavio se: Azmir Husić želi biti predsjednik FK Sloboda, ima plan za spas Tuzlaka

Sloboda je na hitnoj sjednici Skupštine održanoj 31. maja ostala bez predsjednika. Elmir Šećerbegović podnio je ostavku na tu funkciju nakon što su Tuzlaci ispali iz Premijer lige BiH. Skupština je usvojila ostavku i na taj način razriješila Upravni odbor.

U međuvremenu je ostavku podnio i generalni direktor Slobode Eldar Jusufović.

Klub sa Tušnja poslije rezultatskog kraha dospio je u žižu interesovanja. Prvo je Azmir Husić, finansijer Tuzla Cityja, preko medija ponudio fuziju dva tuzlanska sportska kolektiva. Nakon burnih reakcija i jasnog "ne", Husić je održao sastanak s predstavnicima navijačke grupe Fukare i poručio im da je spreman preuzeti predsjedničku fotelju, a od njih je dobio podršku.

Međutim, nedugo poslije sastali su se članovi udruženja Prijatelji FK Sloboda i članovi Skupštine kluba, a jedan od rijetkih zaključaka bio je da Husić nema podršku za povratak među Crveno-crne.

Navijači priželjkuju da požar na Tušnju gasi vlasnik kompanije Bingo Senad Džambić. Da bi to bila idealna opcija za Slobodu napisao je u svojoj ostavci i direktor Jusufović.

Bilo kako bilo, Sloboda nema mnogo vremena za pripreme, izbor trenera, imenovanje cjelokupnog sportskog sektora, sklapanje rostera za nadolazeću sezonu u Prvoj ligi FBiH, a cilj je ekspresan povratak u elitni rang.

U Slobodi je poslije ispadanja iz Premijer lige BiH ostalo svega šest igrača s profesionalnim ugovorima. Izvjesno je da će Slobodu napustiti Eldar Mehmedović, mladi reprezentativac BiH koji je na radaru mnogih klubova.