Iskustvo koje su naše mlade fudbalerke stekle u proteklim danima koristit će im tokom čitave karijere.

Tu priču potvrđuje i Glorija Slišković, talentovana fudbalerka koja je sa kapitenskom trakom na ruci predvodila bh. kadetkinje na Evropskom prvenstvu.

- Odlično iskustvo, kako za mene tako i za cijeli tim. Igrati na EURO-u protiv najjačih reprezentacija svoga godišta svakako da će puno doprinijeti našem razvoju. Mogli smo sigurno puno toga da naučimo iz tih utakmica i izvučemo pouku. Sretne smo jer smo imale priliku da budemo dio jednog ovakvog događaja - rekla je bh. igračica.

Slišković se osvrnula i na meč trećeg kola sa Njemačkom:

- Što se tiče te utakmice, protivnika smo dobro poznavali jer smo se već sastajali u kvalifikacijama. Znali smo također da su favoriti grupe, ali i čitavog Evropskog prvenstva. Već poslije druge utakmice sa Danskom smo stekli dosta iskustva igranja tako teških utakmica, te smo se puno bolje postavile u toj trećoj protiv Njemačke. Dali smo sve od sebe i mislim da smo pružili dobar otpor veoma jakoj reprezentaciji - dodala je Slišković.

Gloria Slišković nije ostala ravnodušna ni na podršku koju je naš tim imao od strane navijača:

- Atmosfera na tribinama je bila fenomenalna kroz sve tri utakmice. Naravno da nam puno znači podrška sa tribina, što smo i najavljivali prije početka turnira. U ime cijele ekipe želim da se zahvalim svima koji su došli i pružili nam podršku.