Slične vremenske prilike prevladavat će i početkom sljedeće sedmice.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u subotu će u Krajini i na zapadu Bosne prevladavati pretežno oblačno vrijeme. U ostatku naše zemlje sunčano uz umjeren porast naoblake tokom dana. U većem dijelu Bosne se očekuje kiša, lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar na zapadu, jugozapadu Bosne i u Hercegovini slab do umjeren južni i jugoistočni, a u ostatku Bosne, uglavnom, slab, sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnje temperature od 13 do 19, na jugu od 19 do 24, a dnevne na zapadu i sjeverozapadu Bosne od 22 do 28, a u ostalim područjima od 28 do 33 °C.

U nedjelju u sjevernim i sjeverozapadnim područjima Bosne umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U ostatku zemlje pretežno sunčano, uz umjeren porast naoblake tokom dana. Kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju poslije podne i u večernjim satima u većem dijelu naše zemlje. Jutarnje temperature od 13 do 19, na jugu od 19 do 24, a dnevne na zapadu o sjeverozapadu Bosne od 21 do 28, a u ostatku zemlje od 27 do 33 °C.

U ponedjeljak umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom u većini područja. Jutarnje temperature od 12 do 18, na jugu od 18 do 23, a dnevne od 24 do 31 °C.

U utorak u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Lokalni pljusak je moguć na sjeveru Hercegovini tokom poslijepodneva. Jutarnje temperature od 12 do 18, na jugu od 17 do 23, a dnevne od 23 do 30 °C.