Smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 31, na jugu zemlje od 34 do 38 stepeni.

Iako će temperature zraka u kontinentalnom dijelu zemlje biti u padu u odnosu na prethodne dane, porast oblačnosti i povremene lokalne nestabilnosti izraženije na sjeveru Bosne mogle bi remetiti poboljšane biometeorološke prilike. Negativni efekti promjene ipak će biti ublaženi mirnijim snom, ponekim pljuskom i nešto nižim temperaturama, pa bi većina populacije trebala osjetiti olakšanje.

Sutra će u našoj zemlji biti promjenljive naoblake i nestabilno vrijeme. U drugoj polovini dana sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 31°C, na jugu zemlje do 35°C.

U utorak u Bosni pretežno oblačno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini umjereno od pretežno oblačno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom u poslijepodnevnim satima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 18 a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 29, na jugu zemlje do 34 stepena.

U srijedu će preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Djelomično vedro na jugu gdje se pljuskovi očekuju u poslijepodnevnim satima. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 31, na jugu zemlje do 34 stepena.