Nakon gotovo osam sati debate o angažovanju predsjednika Kosova Hashima Thacija da se "razmjena teritorija" ili "korigovanje granica" uključi u dijalog između Kosova i Srbije, poslanici Skupštine Kosova nisu uspjeli da se usaglase oko zajedničkog teksta Rezolucije. Sjednica će biti nastavljena sutra. 

Na kraju debate, u sali nije bilo ni kvoruma pa predložena Rezolucija opozicije, Demokratskog saveza Kosova LDK, Pokreta Samoopredjeljenje i Alternative, nije ni stavljena na glasanje.

Šef poslaničke grupe LDK-a Avdullah Hoti, kao predlagač Rezolucije, zatražio je da se sutra nastavi sjednica i da glasanje za Rezoluciju bude prva tačka dnevnog reda. On je kazao da se prije početka sjednice može ponovo razgovarati o tekstu Rezolucije, ali da ipak insistira da se na glasanje stavi predloženi tekst Rezolucije.

Hoti je ranije predložio da Rezolucija ima samo jednu tačku: "Teritorija Republike Kosovo je jedna i nedjeljiva i ni predsjednik, niti bilo ko drugi, nema prava da pregovara o cjelovitosti teritorije Kosova". 

Šef poslaničke grupe Demokratske partije Kosova (PDK) Memli Krasniqi podsjetio je da je u ime svoje partije predložio neke dodatne tačke Rezolucije kako bi se postigao konsenzus oko pitanja dijaloga sa Srbijom. Kazao je da je od opozicije očekivano da će biti konstruktivna i da neće uslovljavati "uzmi ili ostavi". 

Također je pozvao opoziciju da se, ukoliko stvarno želi da se postigne nešto zajedničko, sutra ponovo razmotri zajednički tekst Rezolucije, jer u suprotnom bi samo bio nastavak igara inaćenja, koja već mjesecima drži zemlju u zastoju. 

Krasniqi je ranije danas, u ime PDK-a, predložio nekoliko tačaka Rezolucije, među kojima je i izrada zajedničke platforme za dijalog, formiranje posebne skupštinske komisije koja će nadgledati pregovore i uključivanje opozicije u vladinu delegaciju za dijalog sa Srbijom. 

I poslaničke grupe partija vladajuće koalicije, Alijanse za budućnost Kosova (AAK) i Inicijative za Kosovo (Nisma) tražile su da se sutra harmonizuju stavovi poslaničkih grupa kako bi se glasalo za jednu Rezoluciju sa harmonizovanim tačkama. 

Vanrednoj sjednici Skupštine nisu prisustvovali poslanici Srpske liste.