Okupljenima su se obratili organizator skupa, predsjednik Udruženja Srpsko-ruski most, banjalučki pjesnik Zoran Kostić i Dane Čanković iz Organizacije Srpski narodni pokret Izbor je naš.

Skupu su prisustvovali ministri u Vladi Republike Srpske iz Socialističke partije Duško Milunović i Petar Đokić koji je i lider SP-a, ali se nisu obratili ni okupljenima niti medijima.

- Motiv je jednostavan i cilj. Mi smo ubijeđeni što smo danas rekli da nije baš sve crno-bijelo, da ima i druga strana sukoba oko Ukrajine. Meni je žao svih žrtava ja ih neću prebrojavati jesu li ruske ukrajinske ili neke druge. Kažem opet mi imamo neko iskustvo iz ovog regiona i žali Bože sve i jedne žrtve na bilo kojoj strani i odakle bilo ko da dolazi. Prema tome mi podržavamo mirno rješavanje sukoba uopće u svijetu kroz institucije Ujedinjenih nacija i evropske institucije - rekao je Zdravko Močević iz Udruženja Srpsko-ruski most, dodajući:

- Zašto udruženja evropskih novinara zabranjuju ruske kanale. U znak solidarnosti sa nacističkom Ukrajinom u Evropi se ne može čuti glas novinara iz Rusije. Je li to Evropa? Ruski kanali moraju po njima da se zauvijek zatvore. Šta civilizovan čovjek da kaže o satanizaciji ruskih sportista, umjetnika i naučnika? Evropska unijo neka te je sramota.

Pjesnik Zoran Kostić se također obratio okupljenima, rekavši:

- Ta intervencija je po mom mišljenju bila neminovna, neizbježna, ne samo da je branila sopstvenu teritoriju Rusija. Nego je branila narod u Ukrajini, ne samo ruski, nego onaj dio naroda Ukrajine koji se nije nacifikovao i koji sada služi nacistima kao taoci u opsjednutim gradovima. Rat protiv Rusije je pripreman 30 godina, dosada je otkriveno osam laboratorija na ovom prostoru koji je vojska oslobodila, a vidjet ćemo koliko će ih još biti, iako su Ujedinjene nacije odbile da nezavisna komisija vrši nadzor nad radom tih laboratorija.