- Očekujemo da nadležni organi reagiraju zbog ovakvih neprihvatljivih postupaka pojedinaca koji imaju i elemente zastrašivanja i prijetnji te predstavljaju krivično djelo. Bosnalijek je lider na farmaceutskom tržištu BiH i posluje u 28 država te neće dozvoliti da se bilo koji radnik kompanije zastrašuje i vrijeđa po bilo kom osnovu, od bilo koga. Ovakvo ponašanje šteti ugledu kompanije i za njega nema mjesta u Bosnalijeku, ali ni u gradu Sarajevu niti Bosni i Hercegovini – poručuju iz kompanije.

VEZANI TEKST - Odgođena godišnja Skupština dioničara Bosnalijeka

- Pored ovih radnji, grupa dioničara predvođena AS Holdingom i Hercegovinalijekom je pokušala izvršiti snažan pritisak na Odbor za glasanje s ciljem uvrštenja dioničara u rad Skupštine koji nisu dostavili neophodnu dokumentaciju u zakonom predviđenom roku, tj. potvrde skrbničkih banaka iza kojih se ova grupa dioničara skriva s ciljem prikrivanja stvarnog procenta vlasništva koji imaju u kompaniji Bosnalijek i tako izbjegavajući primjenu odredbi zakona o preuzimanju dioničkih društava, s obzirom na to da je ova grupacija već odavno prešla prag od 25 posto što je potvrđeno i na današnjoj sjednici.

Iste su priložene na sjednici Skupštine te je insistirano da se ova dokumentacija uvrsti na samoj sjednici što se u potpunosti protivi Zakonu o privrednim društvima i Statutu Društva - dodali su iz Bosanlijeka.

Napominju da će termin održavanja ponovljene Skupštine biti objavljen u zakonskom roku.