open-navfaktor-logo
search
NSRS
Sjednica o smjeni Bratića bez zastupnika Zajedno za BiH
Do početka najavljene sjednice u Generalni sekretarijat i Kabinet predsjednika NSRS nije stigla pisana ostavka potpredsjednika NSRS 
18.09.2019. u 18:27
get url
text

Posebna sjednica Narodne skupštine RS počela je večeras o Prijedlogu odluke o smjeni potpredsjednika Narodne skupštine Senada Bratića. Zahtjev za zakazivanje posebne sjednice podnijeli su klubovi zastupnika SNSD, DNS, SP, DEMOS, NDP, Ujedinjena Srpska i zastupnička grupa nezavisni zastupnici i Mijo Perkunić.

Bratić je danas na konferenciji za novinare, nakon spomenutog zahtjeva za njegovu smjenu, rekao da ponosi neopozivu ostavku.

Međutim, do početka najavljene sjednice u Generalni sekretarijat i Kabinet predsjednika NSRS nije stigla pisana ostavka potpredsjednika NSRS Senada Bratića.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik kazao je ranije danas, nakon sjednice Glavnog odbora njegove stranke, da će novi potpredsjednik biti izabran iz njihovih redova.

Osim troje bošnjačkih zastupnika iz Poslaničke grupe Zajedno za BiH Senada Bratića, Edina Ramića i Begije Smajić, još se jedino Denis Šulić iz SNSD-a, uoči proteklih izbora, izjasnio kao Bošnjak.

 

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.